Tuesday, February 12, 2013

Jemputan ke Program UTM Berselawat

Assalamualaikum kepada seluruh warga INSTEDT dan pembaca setia blog ini.

Jabatan Pengajian Islam telah mengambil inisiatif melalui Kelab Bahasa ingin menjemput semua pelajar yang berminat untuk menghadiri program UTM Berselawat ini yang akan diadakan di selatan tanah air, tepatnya di Universiti Teknologi Malaysia, Skudai, Johor.


Program yang bakal diadakan pada 24 Februari 2013 (Ahad) akan menampilkan barisan ulama Nusantara yang menjadi rujukan ulama dan masyarakat Islam di Malaysia antaranya al-Fadhil Habib Ali Zainal Abidin yang merupakan anak murid kesayangan ulama dan pendakwah dunia Habib Umar bin Hafedz dan Sohibus Samahah al-Fadhil As-Syeikh Nuruddin Marbu al-Banjari al-Makki al-Azhari, murid kepada ulama dan muhaddits dunia Syeikh Yasin al-Fadani dan Syeikh Ismail Uthman Zein. Majlis ini juga bakal diserikan dengan barisan artis tanah air dan kumpulan al-Mawlid yang akan mendendangkan qasidah-qasidah pujian dan kemuliaan Rasulullah SAW.

Kepada sesiapa yang berminat, sila berhubung terus dengan penasihat kelab/persatuan masing-masing atau hubungi Us Mohd Taufiq sebelum atau pada 20 Februari 2013. Bayaran yang dikenakan hanya sebanyak RM 10 sahaja. Pengangkutan dan penginapan disediakan serta sijil akan diberikan kepada pelajar yang terlibat. Tempat adalah terhad, siapa cepat dia dapat!!

"Generasi Rabbani Sumber Tamadun Insani"

0 comments:

Post a Comment